15 mei 2017

PvdA BEL wil schoolzwemmen mogelijk maken!

Kunnen zwemmen en jezelf kunnen redden als je in het water belandt, is van levensbelang. Daarom wil de PvdA het schoolzwemmen (weer) invoeren. De meeste kinderen gaan rond hun vijfde levensjaar op zwemles en halen diploma A en meestal ook B. Dat is echter niet voldoende. Zwemvaardigheid moet worden onderhouden en jezelf leren redden als je ongewild in het water belandt kan door ‘survivaltraining’ worden aangeleerd.

Ons gezamenlijke BEL-zwembad De Biezem biedt de mogelijkheden hiervoor en de PvdA vindt dan ook dat alle kinderen in de BEL-dorpen dit aangeboden moeten krijgen. Kinderen die nog geen zwemdiploma’s hebben kunnen deze dan alsnog halen.

De PvdA Eemnes dient op 15 mei een initiatiefvoorstel in en in Laren en Blaricum is hierover overleg gaande. Uit onderzoek in Eemnes is gebleken dat vier van de zes basisscholen hier graag aan mee willen doen, mits de vakleerkracht gymnastiek aan kan blijven en het vervoer naar het zwembad door de gemeente wordt betaald. De financiering hiervoor kan gevonden worden in de reserves sociaal domein. Uiteindelijk vloeit het geld ook weer terug naar de gemeentes, want de kosten voor De Biezem worden door de gemeentes betaald.

Wilma A. de Boer-Leijsma
PvdA-Eemnes
23 april 2017