Politiek leider PvdA Laren

Chris Bogaers

Even voorstellen….

Ik ben Chris Bogaers, 59 jaar, geboren en getogen in Laren, 40 jaar partner/echtgenoot van Jo, vader van 2 zonen.

Na mijn middelbare school begonnen als verpleeghulp in de Stichtse Hof, wat vervolgd werd met de opleiding tot verpleegkundige en afgerond met diverse specialisaties. In 1985 de overstap gemaakt naar Professional Sport, welk bedrijf wij in 1993 hebben overgenomen. Tot aan de noodgedwongen sluiting in 2015 daar met zeer veel plezier gewerkt. Vanaf 2014 ben ik actief als uitvaartverzorger voor Monuta uitvaartzorg, en sta door dit werk midden in de samenleving.

Van jongs af aan betrokken bij de Larense samenleving, in eerste instantie bij tennisclub `t Laer

( 1971-2007) en van 1997-2016 actief bij sv Laren99. Naast deze activiteiten ben ik een betrokken lid bij de parochie van Sint Jan, waar ik o.a. het secretariaat verzorg voor de Broederschap van Sint-Jan.

Al decennia lang lid van de PvdA, de partij waar ik mij sinds de jaren 70 mee verbonden voel omdat het een partij is die blijft opkomen voor sociale rechtvaardigheid, bescherming van de sociaal zwakkeren in onze samenleving, blijft zoeken naar verbetering van onderwijs, oog heeft voor de milieuproblematiek, inwoners de kansen willen bieden zich te ontplooien en een partij die bijna nooit zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid aan zich voorbij zal laten gaan. Dit alles ingegeven door mijn ouders en zeker door het levensmotto van mijn vader, “geen vrede zonder sociale rechtvaardigheid”.

Vanaf 2014 maak ik deel uit van de commissie Ruimtelijke ordening en infrastructuur en vanaf november fractievoorzitter van de PvdA  en heb ik samen met 5 betrokken PvdA-ers besloten om de kar voor de komende verkiezingen te gaan trekken.

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en willen wij graag met 2 man terugkeren in de raad en samen met Victor Koppelmans wil ik het progressieve deel van Laren een stem geven. Willen we ons blijven inzetten om Laren toegankelijk te houden voor iedereen, willen we ervoor zorgen dat sportbeleid meer handen en voeten krijgt en willen wij zo optimaal mogelijk meewerken en denken om Laren droog te houden na overvloedige regenval.

Bestuurlijk gezien willen wij ons blijven inzetten voor een zelfstandig Laren en intensivering van de BEL-samenwerking maar dit wel met een eigen raad zodat wij onze Larense zaken zelf kunnen regelen en oplossen, maar waardoor ook het bestuur dichtbij de inwoners blijft, maar staan wij niet afwijzend tegenover een fusie met Blaricum en Eemnes.

Zeker zijn, met elkaar, voor elkaar, met deze slogan gaan wij de verkiezingen in, en met een goede uitslag hopen wij na de verkiezingen onze rentree te maken in het college.

Chris Bogaers, lijsttrekker PvdA Laren