Fractievoorzitter Eemnes

Wilma de Boer – Leijsma

Wilma A. de Boer-Leijsma – fractievoorzitter PvdA Eemnes

Als sociaaldemocraat  hecht ik het meest aan het eerste grondbeginsel van de PvdA: het recht op een fatsoenlijk bestaan voor iedereen. Dat daarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen vind ik vanzelfsprekend. Zo in een zinnetje lijkt dit logisch en eenvoudig, maar dat is het niet altijd. Daarom waak ik in mijn werk in de gemeenteraad voortdurend over hen die het wat minder hebben en misschien niet zo gemakkelijk voor zichzelf opkomen. Ik hoop dat de mensen in Eemnes dat zien, merken en waarderen.

Samen met de PvdA Laren en Blaricum hebben wij de afgelopen jaren al mooie zaken voor elkaar gekregen, zoals het behouden van zinvol werk voor mensen met een verstandelijke beperking bij de BEL-Combinatie, een uitgiftepunt van de Voedselbank eerst in Eemnes en nu in Laren en het oprichten van een Hulpfonds Eemnes. Op dit moment ben ik bezig met een voorstel voor een consulent die mensen die krap zitten helpt met het aanvragen van beschikbare voorzieningen en ik heb een voorstel gedaan voor een computerregeling voor ouderen, want die kunnen daar in dit digitale tijdperk ook echt niet meer zonder.

Ik vind het heel belangrijk dat wij wijken houden waarin zowel duurdere als meer betaalbare woningen staan, door elkaar. De Ruizendaallaan in de Nieuwe Zuidpolder is daar een prachtig voorbeeld van. Ook voor mensen die vluchten voor oorlog en geweld moet plek zijn in Eemnes. Daar maak ik me graag hard voor.

Eemnes is een fairtrade gemeente en dat moet zo blijven. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid moeten geen loze kreten zijn. Omdat er in Eemnes naast agrarisch ondernemers met koeien of pensionstallen met paarden ook veel hobbyboeren zijn, vraag ik aandacht voor dierenwelzijn. Het is niet meer van deze tijd dat dieren het gehele jaar door in een open landje staan zonder schuilstal of in een kleine stal in of naast hun eigen mest.

Persoonlijke informatie

Geboren en getogen in Leeuwarden ben ik als echte Friezin een doorzetter en direct. Inmiddels woon ik trouwens al langer in Eemnes dan ik ooit in Friesland heb gewoond! Ik ben getrouwd met Tjerk en wij hebben twee dochters en twee kleinzoons. We wonen allemaal in Eemnes, dat is erg gezellig. Mijn hobby’s zijn met de hond erop uit trekken en zwemmen. Naast het raadswerk ben ik senior communicatie-adviseur Corporate Communicatie bij de NTR.

Heeft u vragen of wilt u wat aan mij kwijt? Mail of bel gerust!

wilma@pvdabel.nl

06 55 74 78 75