Bouwt Eemnes alleen voor de rijken?

4 maart 2019

Een dak boven je hoofd is een eerste levensbehoefte. Een goede woning geeft immers bescherming en veiligheid. En een huis wordt een thuis als je kan wonen waar je het liefste wilt. Dat moet niet alleen voor de rijken haalbaar zijn, maar voor iedereen.

Dat vindt de PvdA.

In de coalitie met DorpsBelang is afgesproken, dat ook in de nieuwe Zuidpolder 35% sociale huur- en betaalbare koopwoningen komen. De eerste sociale huurwoningen worden daar nu gebouwd. Daarnaast kijken we ook naar zogenoemde inbreidingslocaties. We willen gemengde wijken: voor ouderen en jongeren, voor rijkeren en minder bedeelden.

En dat kan in Eemnes! Hierdoor voorkomen we dat ons dorp snel vergrijst.

Als we willen dat onze jongeren hier blijven  en ouderen zolang mogelijk op zichzelf  kunnen wonen, bij voorkeur in de buurt van voorzieningen, dan moet je plaats durven maken. De PvdA is er voorstander van om elke vrijkomende locatie in de buurt van het centrum in eerste instantie in optie te nemen voor seniorenwoningen, zoals bijvoorbeeld een Knarrenhof. In zo’n hof staan sociale huurwoningen en koopwoningen naast elkaar en wordt afgesproken dat je elkaar helpt.

Voor onze jongeren en starters moeten 1-persoonswoningen komen en een betere doorstroming in de sociale huurwoningen. Hiervoor worden andere toewijzingscriteria voorgesteld, binnenkort bij het bespreken van de Woonvisie.

Het eerst grondbeginsel van de PvdA is het recht op een fatsoenlijk bestaan voor iedereen en dat begint wat ons betreft met een passende betaalbare woning!

Wilma A. de Boer-Leijsma