Geen sociale huurwoningen in Laren

23 februari 2021

‘De Kweek’: goed bezig!

De Larense politiek twijfelt over een plan om woningen te bouwen aan de Eemnesserweg tegenover de Binckhorst Sint Jan. De Diaconie wil daar zes kleine sociale huurwoningen bouwen voor kwetsbare ouderen en misschien starters uit Laren. De VVD, CDA en Liberaal Laren zijn op voorhand tegen. Ik begrijp dat. Je wilt toch niet het laatste stukje groen in Laren opofferen voor een stel beneden-modale ‘sloebers’. Dat is niet ‘ons soort mensen’. Nee laat die Laarders maar op zoek gaan naar een woning in Huizen, Almere of (als ze geluk hebben) Eemnes.
Het is ook niet verstandig om als wethouder met dit soort onzinnige linkse plannen te komen. Dat zie je nu maar weer in Blaricum. Als je mensen blij maakt met een betaalbare woning in eigen dorp kan je dat maar zo de kop kosten.
Er zijn veel betere ideeën voor dit gebiedje. Waarom geen luxe koopappartementen van meer dan een miljoen. Daar is in Laren grote behoefte aan en maakt van het dorp nog meer dan nu een ideaal reservaat voor vermogende bejaarden van elders. Een andere uitgelezen kans is natuurlijk om de grond voor veel geld te verpunteren voor een mooie villa. Dan wel natuurlijk onder architectuur’ met een rieten kap, wit gestuukt, antracietkleurige kozijnen en grijs grind op de oprit. Er is vast wel een gezinnetje uit Amsterdam Oud Zuid (of fout zuid) dat je daar heel gelukkig mee maakt. Goed bezig.

‘Lets make Laren great again!’

Marcus van den Brink,
Laarder in Eemnes