Een echt sociaal en groen Laren door Paul Streefkerk

17 juli 2021

De problemen stapelen zich op in Laren. Eerst waren er de sportwagens en de fotograferende jongetjes met hun vaders. En nu de Ferrari ’s die rondjes scheuren op het kermisterrein Duidelijk allemaal problemen die geen moties verdienen in de gemeenteraad. Zou de Larense politiek zich eigenlijk niet moeten bezighouden met de werkelijke problemen in Laren? Bijv. zich druk maken over de financiële positie die steeds slechter wordt. Zou het niet eens verstandig zijn om te pleiten voor een bescheiden WOZ-verhoging. Misschien eens na te denken over een WOZ die qua percentage hoger wordt al naar gelang de waarde van het huis.

Aan de wateroverlast is nog steeds te weinig gedaan nu ligt er weer een megalomaan plan, onbetaalbaar en onuitvoerbaar voor een kelder onder de Coeswaerde. En dan de woningbouw. Een plan voor kapitale villa’s op het terrein van van Het Rosa Spier was zo geregeld. Hetzelfde voor appartementen van 1,5 miljoen op de plaats van het restaurant van onze Chinees. Als het echter om een paar betaalbare woningen voor echte Laarders gaat, geeft de politiek niet thuis. Zo ligt de voormalige ligweide van de Biezem al jaren braak. Jongeren moeten vluchten naar Eemnes. Onderwijl stromen de de vermogenden van buiten in grote getale het dorp in.

Dan duurzaamheid. Geen woord van de gemeente/politiek als er net over de grens met Blaricum een natuurgebied wordt kaalgekapt voor het bouwen van twee kapitale villa’s. Op het terrein van Bos en Hei voor de insiders. Het wordt dringend tijd voor andere partijen in de raad die opstaan voor echt sociaal en groen. Partijen die iets voor de lokale bevolking willen en niet alleen de happy few vertegenwoordigen.

Paul Streefkerk Laren