In gesprek met Nelleke Vedelaar in het Brinkhuis te Laren op 18 maart

7 maart 2019

Gesprek met Nelleke Vedelaar PvdA-voorzitter in het Brinkhuis Laren

De PvdA-BEL (Blaricum, Eemnes en Laren) organiseert op maandagavond 18 maart om 20.00 uur een openbare bijeenkomst met Nelleke Vedelaar, de landelijk voorzitter van de PvdA. Zij gaat in gesprek met de zaal over thema’s als openbaar vervoer, wonen, klimaat en asielbeleid.

 De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor leden en belangstellenden.

Anne Slingerland, PvdA Baarn, zal de avond in goede banen leiden. Wilma de Boer-Leijsma, kandidaat voor Provinciale Staten Utrecht, is aanwezig om te spreken over haar plannen en ambities.

 Betaalbare woningen

Er zijn veel te weinige betaalbare woningen in de regio, de wachttijden zijn te lang. Daarom zet de PvdA in op 35% sociale huur en betaalbare koop. Daarnaast zijn er meer woningen nodig voor éénpersoonshuishoudens, jongeren en senioren. En middenhuur-woningen voor mensen die net niet in aanmerking komen voor sociale huur. In sommige dorpen wordt vooral duur gebouwd, met als excuus dat de grond zo duur is. Komt het bestuur daarmee weg? Welke gevolgen heeft dat voor de toekomst?

 Openbaar vervoer

Iedereen zou met het openbaar vervoer naar zijn werk, school of familie moeten kunnen reizen. Dunbezette buslijnen moeten blijven bestaan. De PvdA in de provincie Utrecht wil gratis busvervoer in de daluren voor senioren en mensen met een laag inkomen. Bij de aanbestedingen voor het openbaar vervoer is kwaliteit en duurzaamheid even belangrijk als de prijs. Wat kunnen we doen om te zorgen het Gooi en de BEL-gemeenten in de toekomst bereikbaar blijven met openbaar vervoer?

Klimaat

De PvdA staat voor een groene en klimaatbestendige regio, waarbij bewoners betrokken worden bij het halen van milieudoelstellingen. Het budget voor het verduurzamen van huizen moet verhoogd worden en innovatieve initiatieven moeten worden gestimuleerd. Wat gaan provincie en gemeenten doen om te zorgen dat een energiezuinig huis voor iedereen betaalbaar is?

Naast deze thema’s kunnen zaken als herindeling, asielzoekers en alles wat de zaal inbrengt aan de orde komen.

Kom je ook voor ‘In gesprek met Nelleke Vedelaar’, op 18 maart 20:00 uur in het Brinkhuis aan de  Brink 29 te  Laren?