Verkiezingsnieuws

18 december 2021

Gemeenteraadsverkiezing Eemnes 2022

  1. Wilma de Boer-Leijsma
  2. Marcus van den Brink
  3. Martin Overbeeke
  4. Jacco van der Vegt
  5. Aukje Krul
  6. Jaap Hoorneman
  7. Leon Lutterman
  8. Marja Willink-Anzion
  9. Sybrand Andringa
  10. Willem van Spronsen
  11. Jos Willink
  12. Tineke van Lankeren
  13. Lies Tingen
  14. Sven Lankreijer

 

De PvdA en de kandidatenlijst 

Wilma de Boer-Leijsma, nu wethouder, voert de kieslijst van de PvdA in Eemnes aan. Er zijn 14 kandidaten met op nummer 2 de huidige fractievoorzitter Marcus van den Brink. De Boer en Van den Brink werken graag samen en met dit duo heeft de PvdA in Eemnes een stevig en ervaren team om de campagne te trekken en coalitie-onderhandelingen te voeren.
Op nummer 3 staat Martin Overbeeke, thans burgercommissielid. Hij is actief binnen de vakbond FNV en heeft ruime expertise op het gebied van arbeid en inkomen. Daarnaast is hij gespecialiseerd op het gebied loopbaancoaching. “De ernst van de klimaatcrisis vereist van dat we allemaal meedoen, ook een kleine gemeente als Eemnes. Een leefbare wereld achterlaten zijn we aan onze kinderen en kleinkinderen verplicht.” Op nummer 4 staat nieuwkomer Jacco van der Vegt, die opgeleid is in de schuldhulpverlening en het spreekuur van het Ombudsteam spreekuur in Eemnes bemant.

Lijsttrekker De Boer-Leijsma is al vanaf 2010 actief in de Eemnesser politiek en zet zich als wethouder vooral in voor de sociale samenhang. “Eemnes is een prachtig, sociaal dorp en er gaat veel goed”, licht zij toe. “Dat moet zo blijven en daar zet ik mij ook de nieuwe raadsperiode weer met hart en ziel voor in! ” Marcus van den Brink is behalve informaticus ook planoloog en al dertig jaar actief in de lokale politiek. “We hebben als PvdA nog genoeg ambities. Behalve voor voldoende betaalbare woningen  willen we ons ook inzetten om het centrum van Eemnes groener en aantrekkelijker te maken. Verder is de nieuwe Zuidbuurt prachtig geworden, maar wat ons betreft mag er wel wat meer ruimte zijn voor sociale en innovatieve woonconcepten.”

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Wilma de Boer-Leijsma – 06 55747875 of  Marcus van den Brink – 06 53885978