Plan Streefoordlaan

28 februari 2022

In de verkiezingsspecial van de Rotonde presenteert de hervormde gemeente het ‘plan Streefoordlaan’.  In de bijgaande tekst staat: ‘De reacties van de verschillende fracties en de commissie Ruimte vinden wij uitermate teleurstellend’.

Dat is niet helemaal juist. De PvdA heeft vanaf de eerste presentatie positief gestaan tegenover dit initiatief. Bij een tweede presentatie waren de plannen enigszins bijgesteld en is naar onze mening een ruimtelijk acceptabel plan ontstaan. Het bouwvolume is wat terugbracht en past beter in de omgeving. Parkeren wordt op eigen terrein opgelost en de meeste woningen vallen in de betaalbare huur categorie. De toewijzing richt zich primair op Eemnesser woningzoekenden. Daarmee wordt voor de PvdA een goede bijdrage geleverd aan de lokale behoefte.
Dat het plan niet ter besluitvorming is voorgelegd is geheel te wijten aan de andere fracties die aanzienlijk minder enthousiast zijn dan de PvdA. Er is daarom nu geen meerderheid in de gemeenteraad voor het plan in de huidige vorm.