Reactie op coalitievorming Eemnes

31 maart 2022

Reactie PvdA op de mededeling van DorpsBelang over de coalitievorming

We begrijpen dat DorpsBelang als grootste fractie het voortouw neemt bij de coalitievorming. We zijn echter verrast door het besluit van Dorpsbelang om alleen met het CDA gesprekken aan te gaan.De afgelopen vier jaar, en ook daarvoor, heeft de PvdA constructief met DorpsBelang samengewerkt en nagenoeg het hele collegeprogramma uitgevoerd. Na een valse start hebben we een college dat met veel energie en plezier samenwerkt. Onze wethouder Wilma de Boer is nu goed op stoom en doet uitstekend werk. In het belang van Eemnes is continuïteit in het college belangrijk.

Als PvdA dragen we al vele jaren bij aan het goede bestuur van Eemnes en we zouden dat ook graag in de komende jaren blijven doen. De PvdA is de partij met de meeste stemmenwinst bij de laatste verkiezingen. Dat zou toch ook bij de coalitievorming moeten meewegen?

Kortom we wachten af of er een coalitieakkoord van Dorpsbelang met het CDA komt en zo niet, dan is de PvdA bereid met alle partijen in gesprek te gaan. Als het er wel van komt dan zal de PvdA constructief vanuit de oppositie aan het bestuur van Eemnes blijven bijdragen.

Het belang van Eemnes en haar inwoners staat voor de PvdA altijd voorop.