Samen aan de slag voor schone energie

2 april 2020

Regionale Energie Strategie Regio Amersfoort

De Regio Amersfoort, waaronder Eemnes valt, zet lokaal en regionaal stappen om een duurzame regio te worden. Naast de regionale ambitie om in 2030 de CO2-uitstoot met 49% te verminderen, wordt op dit moment samengewerkt met onder andere natuur- en milieuorganisaties, ondernemers, woningcorporaties en lokale duurzaamheidsorganisaties aan de Concept Regionale Energie Strategie (RES). De RES geeft antwoord op de vraag hoe en waar we in 2030 grootschalig schone energie en warmte opwekken. Volgens de planning van het Nationaal Programma RES moeten alle 30 RES-regio’s hun RES voor 1 juni 2020 aanbieden. De colleges in de regio Amersfoort hebben inmiddels de RES voor de regio vastgesteld. Vanwege de Corona-maatregelen is de geplande inspraakavond van 15 april in Amersfoort geannuleerd. De bedoeling was de reacties van de insprekers toe te voegen aan de stukken die ter besluitvorming worden aangeboden aan de gemeenteraden, provinciale staten en het waterschap. Omdat de inspraakavond niet doorgaat wordt er een alternatief geboden.  Op de website: www.resregioamersfoort.nl staat een reactieformulier waarmee u  tot en met 30 april een reactie kunt insturen. De bedoeling is dat na 30 april alle ingestuurde reacties gebundeld worden toegevoegd voor besluitvorming in de gemeenteraden, provinciale staten en het dagelijks bestuur van het waterschap.

 

Coronavirus

Het is nog niet duidelijk of er in verband met de corona crisis uitstel komt voor gemeenten, provincies en waterschappen in de RES-regio’s voor het inleveren van de concept-versie van de regionale energiestrategie. De betrokken partijen, waaronder de VNG, het IPO en de Unie van Waterschappen, overleggen nog of de datum van 1 juni dit jaar kan worden vastgehouden.

Vragen

Heeft u vragen over de digitale inspraak of andere vragen over de ­Regionale Energie Strategie? Stuur dan een mail aan [email protected]. Meer informatie over de Regio Amersfoort Energie Strategie vind u op: https://www.resregioamersfoort.nl