Vertrouwen in de BEL Combinatie

19 december 2019

Gemeenteraad Eemnes heeft vertrouwen in de BEL Combinatie

Op initiatief van de fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid, Marcus van den Brink, heeft de gemeenteraad het college gevraagd haar vertrouwen uit te spreken in de BEL Combinatie. De PvdA wil dat de BEL-organisatie voor tenminste vijf jaar in stand blijft. In een motie is het college gevraagd de samenwerking met de ambtelijke BEL-organisatie te intensiveren en te versterken.

BEL CombinatieDe PvdA vindt dat de zelfstandigheid van de drie BEL-gemeenten verzekerd lijkt nu de gesprekken over samenvoeging van gemeenten voorlopig van de baan zijn. Blaricum, Eemnes en Laren zijn als gemeenten te klein om alle gemeentelijke taken uit te voeren. Het samenwerken in BEL-verband heeft tot nu toe goed gewerkt. Het is nu het moment om die samenwerking met hernieuwde energie en enthousiasme voort te zetten. De motie is door Dorpsbelang, D66 en CDA mede ondertekend. De VVD tekende  niet maar staat wel vierkant achter voortzetting en versterking van de BEL Combinatie.

De motie is ook doorgestuurd naar de gemeenteraden van Laren en Blaricum in de hoop dat daar een commitment aan de BEL-combinatie wordt uitgesproken.

De burgemeester Roland van Benthem, die ook de voorzitter is van het dagelijks bestuur van de BEL Combinatie, dankte de raad voor het initiatief. Hij liet weten dat de raden een voorstel tegemoet kunnen zien voor investeringen in de BEL Combinatie.