Werkplan PvdA – Eemnes

16 december 2022

 

Inleiding

Dit plan beschrijft wat de PvdA Eemnes in haar rol van oppositiepartij in de komende periode wil bereiken. Om slagvaardig politiek te kunnen bedrijven stelt de fractie prioriteiten afgeleid uit de missie, de visie en de beginselen van de partij.

Missie

De PvdA in Eemnes staat voor een duurzame en gezonde samenleving en voor een gemeente waarin iedereen welkom is, waarin naar elkaar omgezien wordt, waarin elkaar de ruimte gegeven wordt en waarin gelijke kansen geboden worden.

Visie

De PvdA Eemnes spant zich in voor het milieu en zet zich actief in voor het bereiken van klimaatdoelen. Ook wil de fractie een goede gezondheidszorg met aandacht voor preventie. Daarnaast zet de fractie zich in voor het realiseren van creatieve woonvormen voor starters, ouderen en lage inkomensgroepen. De PvdA Eemnes wil iedereen laten meedoen; wie niet mee kan doen, wordt geholpen.

Doelen

De PvdA Eemnes levert een actieve bijdrage aan het realiseren van

  • huisvesting voor woningzoekenden uit lage en middeninkomens, uitgaande van minimaal 50 nieuwe woningen waarvan 35% sociale huur/koop;
  • de voor 2030 gestelde klimaatdoelen waaronder energieneutraliteit;
  • duurzame landbouw in de polders;
  • kansengelijkheid;
  • het Plan Noord en verandering dorpshart;
  • het goed informeren door de gemeente over voorzieningen en meer via voor iedereen begrijpelijke teksten in brieven, brochures en op de website en
  • de mogelijkheid tot sport en ontspanning voor iedereen.

Hoe gaat de PvdA Eemnes dat doen?

Actief bijdragen in de raad en commissies door het debat en het indienen van amendementen, moties en initiatiefvoorstellen al dan niet in samenwerking met de overige oppositiepartijen. De inbreng vanuit de bewoners acht de PvdA van groot belang en derhalve organiseert de partij regelmatig thema-avonden en discussierondes. De PvdA is ook door gesprekken met Eemnessers op de markt en op straat zichtbaar. De fractie levert tekstuele bijdragen aan de verschillende media in Eemnes en de regio en is actief op sociale media.

Wat is in 2026 bereikt?

In 2026 zijn de doelstellingen behaald en weten de inwoners van Eemnes waar de PvdA voor staat. Er is veelvuldig contact geweest met de inwoners van Eemnes hetgeen resulteert in de aanwas van het ledenaantal.