Wethouder Sven Lankreijer verlaat college Eemnes

18 maart 2020

Sven Lankreijer (PvdA) legt zijn functie als wethouder in Eemnes neer, om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Hij heeft dit dinsdag 17 maart bekend gemaakt. Na bijna vier jaar in het college en het afronden van de bouw en de oplevering van het Huis van Eemnes, is het tijd voor een volgende stap in zijn carrière. Maandag 23 maart neemt hij afscheid van de gemeenteraad. 

Sven Lankreijer trad in juni 2016 aan als wethouder omdat hij, zoals hij het zelf verwoordde:  mooie dingen voor Eemnes wilde doen. Hij pakte destijds direct het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan op, met onder andere de herinrichting van de Laarderweg en de Wakkerendijk. Binnenkort volgt de uitvoering daarvan. In de periode 2016-2018 waren verkeer en wonen zijn hoofdonderwerpen.

Lankreijer bereikte betere afspraken voor de sociale woningbouw in Eemnes, was de grondlegger van de nieuwe woonvisie en voor de Noordbuurt heeft hij de woningbouw op de locaties van de Hilt en de Hink Stap Sprong voorbereid.

Vanaf 2018 kreeg Sven Lankreijer het sociaal domein in zijn portefeuille en was hij de projectleider voor het Huis van Eemnes, waar de bibliotheek en de sporthallen zijn ondergebracht. Het Huis van Eemnes is inmiddels opgeleverd en het kloppend hart van het dorp. Daarnaast heeft hij zich beziggehouden met de Energietransitie en de Regionale Energie Strategie. Op zijn naam staan innovatieve plannen en projecten als aardwarmte en Micro Energy Trading om Eemnes in 2030 energie neutraal te laten zijn.

Sven had het idee dat, zoals hij zegt: ‘niet meer de kwaliteit kon leveren die hij zelf nastreefde.’  Daarvoor ligt er teveel werk. Naar zijn persoonlijke mening is er met twee wethouder onvoldoende capaciteit om alle dossiers de juiste aandacht te geven.

De PvdA betreurt zijn vertrek maar is dankbaar voor wat hij de afgelopen jaren heeft betekend voor Eemnes en de Partij van de Arbeid. Wij wensen hem veel succes in zijn toekomstige loopbaan.

De fractie is in gesprek over de opvolging en verwacht op korte termijn de naam van de nieuwe wethouder bekend te kunnen maken.