Wilma de Boer-Leijsma keert terug in Provinciale Staten van Utrecht

23 mei 2022

De PvdA fractie in de Provincie Utrecht is binnenkort weer op volle sterkte met de terugkeer van Wilma de Boer-Leijsma. Door het vertrek van Julie d’Hondt, die op 24 mei als wethouder benoemd wordt in de gemeente Bunnik, komt er een plek vrij in de fractie.

Helemaal nieuw is Wilma de Boer-Leijsma niet in Provinciale Staten. Voordat ze in mei 2020 wethouder werd in Eemnes, maakte ze ruim een jaar deel uit van de fractie. Na negen jaar fractievoorzitter te zijn geweest van de PvdA-fractie in de gemeente Eemnes, ging zij in 2019 met veel enthousiasme naar de Provinciale Staten van Utrecht, waar ze de portefeuille Natuur en Landbouw onder haar hoede kreeg en het initiatief nam voor een Voedselplan voor de provincie Utrecht.

“We zijn erg gelukkig met de terugkeer van Wilma. Ze is kundig en ervaren en bovendien een buitengewoon plezierige collega”, aldus fractievoorzitter Marieke Lejeune. De Boer-Leijsma krijgt nu de portefeuilles Energietransitie, Klimaat, Milieu, Cultuur en Cultureel erfgoed. Daarnaast is zij gevraagd om zitting te nemen in de commissie die het nieuwe verkiezingsprogramma voor de PvdA schrijft voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2023.

In 2020 deed de fractie van de PvdA een beroep op haar wegens het vertrek van wethouder Sven Lankreijer. Nu de nieuwe coalitie van Eemnes zonder de PvdA verder gaat, heeft De Boer-Leijsma weer ruimte voor andere uitdagingen.

Wilma de Boer wordt op 8 juni geïnstalleerd als Statenlid. Daarnaast blijft ze actief als gemeenteraadslid in de gemeente Eemnes.