Wilma de Boer – Raadslid Eemnes en Statenlid Utrecht

6 juni 2022

Wilma A. de Boer-Leijsma

Raadslid –  Sociaal Domein, Werkgelegenheid, Duurzaamheid Statenlid – Energietransitie, Klimaat, Milieu, Cultureel erfgoed

 

Nu de PvdA na de verkiezingen in maart 2022, ondanks de positieve verkiezingsresultaten, buiten de coalitie is gehouden in Eemnes, is Wilma de Boer teruggekeerd in de raad. Daarnaast is zij sinds 8 juni 2022 weer lid van Provinciale Staten van Utrecht.

Van maart 2020 tot mei 2022 was Wilma wethouder en 2e loco-burgemeester in Eemnes. In haar portefeuille zaten alle dossiers uit het Sociaal Domein, Volksgezondheid, Onderwijs, Kinderopvang, Sport- en verenigingsleven, Kunst en Cultuur, Volkshuisvesting, Duurzaamheid, Milieu en Klimaat. Op alle dossiers zijn mooie resultaten bereikt, zoals de innovatieve aanpak jeugdhulp, maatregelen waardoor iedereen mee kan doen in Eemnes en een hoog percentage sociale een betaalbare woningen in de bouwplannen.

“Of ik nu wethouder, raadslid of statenlid ben, ik probeer iets te bereiken waar zoveel mogelijk mensen plezier van zullen hebben. Het leven is niet voor iedereen altijd even gemakkelijk. De overheid heeft de taak er voor de inwoners te zijn”, motiveert Wilma haar politieke ambities. “Op die manier kan de politiek een bijdrage leveren aan een gelukkiger bestaan voor veel mensen!”

In Eemnes is de openbare moestuin aan het Wilgenpad daar een mooi voorbeeld van. Een plek waar alle inwoners naar toe kunnen om elkaar te ontmoeten of iets te leren over gezonde voeding. Ook de jongste inwoners worden hier via de scholen uitgenodigd.

Een vrij toegankelijke sportplek kan ook bijdragen aan een gezonder en gelukkiger bestaan. De plannen hiervoor bij de Krabbelbaan van de ijsbaan moeten nog verder worden uitgewerkt. De bedoeling is dat daar een beweegtuin, een beach-volleybalveld en jeu de boules banen komen.

Heeft u een vraag of wilt u iets bespreken? Mailen kan natuurlijk ook: [email protected]